Energipriserne stiger i disse måneder, og det betyder for nogle danskere, at varmeregningen er steget eksplosivt. Faktisk står opvarmning af boligen for omkring halvdelen af boligens samlede energiforbrug, og med derfor kan det være praktisk at overveje, hvordan du kan sænke varmeregningen – eksempelvis med nye gardiner, der har en isolerende effekt.

Vælg gardiner med en isolerende effekt

Det er vigtigt, at du vælger de rigtige gardiner til din bolig. Det er både med til at hæve det visuelle udtryk i dit hjem, men gardiner har faktisk mange effekter – og det er ikke udelukkende at skærme af for solens stråler. Gardiner virker nemlig også isolerende, og det betyder, at du kan spare penge på varmeregningen ved at udskifte dine gardiner.

Du kan eksempelvis vælge mørklægningsgardiner i soveværelset. De har en isolerende effekt, og derfor vil rummet være bedre til at holde på varmen, når du har mørklægningsgardiner. Samtidig kan du trække dem fra, når solen skinner, så der kommer masser af sollys ind i rummet, der også er med til hæve temperaturen.

Træk gardinerne for, når det er koldt

Hvis du vil spare på varmen i din bolig, kan det betale sig at tænke kreativt. Det er eksempelvis en god idé at trække gardiner og persienner for om aftenen og om natten, når der generelt er koldt udenfor. Du kan også trække dem for, når der bare er koldt udenfor, fordi det eksempelvis er overskyet.

Når du trækker dine gardiner for, så har de en isolerende effekt. Det betyder, at du mindsker varmetab fra vinduerne, og det kan faktisk resultere i, at din varmeregning bliver mindsket markant. Hvis det er solskin og varmt udenfor i løbet af dagen, skal du huske at trække gardinerne fra, så varmen udefra kan få lov til at trænge ind i boligen.

Selv i vinterhalvåret kan den sparsomme sol bidrage til, at boligen bliver opvarmet. Hvis du er i tvivl om, hvilke gardiner du skal vælge, når det er koldt udenfor, så kan du kontakte en professionel gardinvirksomhed, som kan give dig vejledning og gode råd – eksempelvis har Gardinmageren.dk ekspertise på området.

Få Apple AirPods til 0,-, når du bestiller Fri tale med 500 GB data hos Oister.
Se tilbud her!